Kosten

ADHD wijkpraktijk heeft geen contracten afgesloten met zorgverzekeraars en/of gemeente. Hierdoor blijft de ADHD wijkpraktijk onafhankelijk en zelfstandig. Je hoeft geen verantwoording af te leggen of verslaglegging te delen met gemeente of verzekeraar en blijft hiermee zelf de volledige regie houden. Dit houdt in dat tot 18 jaar diagnostiek en behandeling bij ADHD wijkpraktijk niet vergoed wordt door de gemeente. Vanaf 18 jaar worden de kosten voor diagnostiek en behandeling bij ADHD wijkpraktijk door een verzekeraar geheel of gedeeltelijk vergoed met een verwijzing door de huisarts. Dit is afhankelijk van je polis. Informeer hiervoor bij je zorgverzekeraar. Hou verder rekening met het wettelijk eigen risico.

Je bent in alle bovengenoemde situaties zelf verantwoordelijk voor de betaling van de factuur aan ADHD wijkpraktijk. Deze kun je vervolgens zelf declareren bij je zorgverzekeraar.

Verder kan ik de volgende tips geven:
• Onder de noemer Psychosociale hulpverlening/begeleiding kunt je de consulten bij de inkomstenbelasting opvoeren.
• Met een DSM-verklaring kun je in aanmerking komen voor een Persoonsgebonden Budget (PGB). Klik hier voor meer informatie.

 

Tarieven

Diagnostiek ADHD: € 350,-

Inschrijven + versturen vragenlijsten: 15 minuten
Verwerken vragenlijsten: 15 minuten
Diagnostisch interview : 75 minuten
Verslaglegging + ADHD verklaring: 15 minuten
Educatie + bespreken behandelplan: 50 minuten
Verslaglegging: 10 minuten

Behandel/medicatie consult 1 uur € 120,-

Vervolg behandel/medicatie consult ½ uur € 60,-

Telefonisch consult 20 minuten: € 40,-

Receptkosten: € 7,50

Betaling na ontvangst van de factuur binnen 7 dagen.