Over mij

Mijn naam is Gabi Schelchen. Ik ben verpleegkundig specialist met als aandachtsgebieden ADHD en neonatologie. Als meisje van 17 ben ik gestart met mijn loopbaan in de zorg. Na de basisopleiding tot verpleegkundige wist ik dat mijn hart bij de zorg voor kinderen lag. Dat is wat ik al 37 jaar met veel passie en plezier doe. Met de ADHD wijkpraktijk is een lang gekoesterde wens van een eigen praktijk gerealiseerd.

Verpleegkundig specialist

In 2012 heb ik de opleiding Master Advanced Nursing Practice afgerond aan de Hogeschool Utrecht.  Als verpleegkundig specialist werk ik zowel op medisch als verpleegkundig gebied. Tot mijn bekwaamheden en bevoegdheden behoren het stellen van een diagnose en behandelen op grond van vooraf gestelde zorguitkomsten. Ook het voorschrijven van medicatie maakt hiervan deel uit. De titel verpleegkundig specialist is wettelijk beschermd en is BIG-geregistreerd.

Registraties

BIG-registratienummer 29005354430
AGB code praktijk 94066298
AGB code verpleegkundig specialist AGZ 91000266
Inschrijfnummer Kamer van Koophandel 82023840

Wat kun je van mij verwachten

Inmiddels heb ik ruim 11 jaar ervaring in de diagnostiek en (medicamenteuze) behandeling van kinderen en jongeren met ADHD. Als mens en zorgverlener wil ik jou en je ouders/verzorgers leren kennen. Ik ben benieuwd naar jullie verhaal. Niet alleen wat er niet goed gaat maar ook waar je/jullie krachten liggen als kind en gezin. Met de informatie uit gesprekken en vragenlijsten maak ik samen met je/jullie een behandelplan. Ik ben begeleidend en adviserend in je/jullie eigen proces.

Ik beschik over een breed netwerk van hulpverleners op het gebied van, of gerelateerd aan ADHD. Soms is er meer of andere zorg nodig dan die ik kan bieden binnen de ADHD wijkpraktijk. Indien nodig zal ik samen met je/jullie zoeken naar de passende hulpverlener.

Mijn theoretische leidraad is de multidisciplinaire richtlijn ADHD bij kinderen en jongeren (Trimbosinstituut, 2005). Daarin is alle informatie rondom diagnostiek en behandeling gebundeld op basis van wetenschappelijk onderzoek. Daarnaast blijf ik op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen door het bijwonen van congressen en symposia, het bijhouden van vakliteratuur en wetenschappelijke artikelen gerelateerd aan ADHD en ben ik lid van het netwerk ADHD.